ukr rus eng

ТІСТО БРІЗЕ

борошно 250 г
вершкове масло 150 г
яйце 1 шт.
молоко холодне 1 ст.л.
цукор 2 г
сіль дрібка

Начинка

бекон 100 г
яйце 1 шт.
жовтки 2 шт.
вершки 200 мл
молоко 50 мл
СИР ТЕНЕРО 100 г
мускатний горіх, сіль, перець за смаком
готувати
60+ хв
Випічка
Тверді сири

Приготування

  • Додайте в борошно холодні кубики вершкового масла та розітріть пальцями до крихт. Домішайте яйце, холодне молоко, сіль і цукор, замісіть тісто.
  • Розкачайте тісто між двома листами пергаменту й покладіть на 30 хв у холодильник.
  • Охололе тісто викладіть у невисоку круглу форму, проколіть основу виделкою в кількох місцях і покладіть у морозильну камеру на 30 хв перед випіканням. Випікайте 15 хв при 180°C.
  • Для начинки змішайте яйце, жовтки, вершки, мускатний горіх, сіль, цукор, обсмажений бекон і дрібно натертий сир КОМО «Фамілія».
  • Залийте начинку в форму, знизьте температуру до 170°C та випікайте ще 20–25 хв.

Інші рецепти