ІНГРІДІЄНТИ

 

макарони 200 г 
сир КОМО «Хаварті» 150 г 
декілька гілочок чабрецю 50 г 
борошно 50 г 
вершкове масло 50 г 
молоко
мускатний горіх  
лаврове листя  
духмяний перець  
сіль  за смаком
готувати
15-30 хв
Основна страва
Тверді сири

Спосіб приготування

  • Відварюємо макарони до готовності
  • Для приготування соусу бешамель розтопимо в сотейнику вершкове масло
  • Обсмажуємо на вершковому маслі борошно до золотистого кольору
  • Додаємо молоко, лаврове листя, духмяний перець, сіль за смаком
  • Доводимо майже до кипіння та даємо соусу трохи охолонути
  • Натріть на терці сир КОМО «Хаварті»
  • Додаємо до соусу натертий сир та ретельно перемішуємо
  • Перекладаємо відварені макарони до форми для запікання та заливаємо їх соусом
  • Зверху додаємо листя чабрецю для аромату (можна використовувати цілі гілочки або подрібнити)
  • Посипаємо суміш другою частиною натертого сиру
  • Запікаємо у духовці 15 хв при температурі 180 градусів (до утворення золотистої скоринки)

Інші рецепти