ukr rus eng

ІНГРІДІЄНТИ

Для тіста:

борошно 300 г 
вершкове масло 150 г
яйце 1 шт. 
молоко (і/або вода); 1-2 ст. л.
сіль за смаком

 

Для начинки:

бекон або шинка 150 г 
молоко 150 мл 
вершки 33% 150 мл 
яйце 2 шт. 
цибуля-порей (в залежності від розміру) 1-2 шт. 
сир КОМО «Хаварті» 150 г 
дрібка меленого мускатного горіху  
сіль, перець.  
готувати
30-60 хв
Випічка
Тверді сири

ПРИГОТУВАННЯ


Тісто:

  • Вершкове масло розм’ягчіть до кімнатної температури.
  • До борошна додайте розм’якшене вершкове масло, сіль та 1 яйце.
  • Змішайте суміш до однорідного пісочного тіста. Якщо тісто буде розсипатись, додайте 1-2 ст.л. молока або води.
  • Приберіть тісто в холодильник на 30 хв.
  • Розкачайте тісто качалкою завтовшки 3-5 мм.
  • Викладіть розкатане тісто у форму та сформуйте бортик. Надлишки тіста приберіть ножем.
  • Наколіть тісто виделкою по всій площіні.
  • Відправте, у розігріту духовку на 200 градусів, форму з тістом на 10 хв.

    Начинка:
  • Наріжте цибулю-порей кільцями/півкільцями.
  • Наріжте бекон соломкою товщиною приблизно 0,5 см.
  • На розігрітій пательні підсмажте цибулю-порей та бекон.
  • Окремо змішайте 2 яйця, вершки 33%, молоко та спеції.
  • На терці натріть сир КОМО «Хаварті».
  • Змішайте усі інгредієнти.
  • Форму з пісочною основою наповнюємо сумішшю з усіх інгредієнтів.
  • Відправте форму з начинкою у розігріту духовку на 180 градусів.
  • Через 20-30 хвилин дістаньте пиріг з духовки та дайте трохи охолонути.
  • Подавати теплим.

Смачного!

Інші рецепти