ukr rus eng

ІНГРІДІЄНТИ

картопля середнього розміру 3 шт
зубчики часнику 2 шт
лавровий лист  
сіль, перець за смаком
сіль  
вершки 33% 150 мл
сир КОМО «Голдер» 100 гр
вершкове масло 50 гр
рослинна олія 2 ст.л.
борошно 2 ст.л.
яйце 1 шт
гілочка розмарину 1 шт
жменька томатів чері 1 шт
готувати
30-60 хв
Основна страва
Тверді сири

Спосіб приготування

  • Очистіть картоплю (3 шт.), наріжте довільно, залийте водою.
  • Додайте лавровий лист з часником (2 зубчики).
  • Посоліть за смаком та варіть до готовності.
  • У відварену картоплю додайте невелику кількість відвару та 50 г вершкового масла.
  • Розтовчіть відварену картоплю в пюре та дайте трохи охолонути.
  • Додайте у картопляне пюре 1 яйце та 2 ст.л. борошна.
  • Змішайте та сформуйте кльоцки (кульки).
  • На розігріту пательню додайте суміш рослинного та вершкового масла.
  • Обсмажте кльоцки до рум’яної скоринки.
  • При подачі полийте кльоцки сирним соусом.
  • Для декору додайте розрізані томати чері та гілочку розмарину.

Соус:

  • На терці натріть сир КОМО «Голдер».
  • Розігрійте вершки.
  • До вершків додайте натертий сир.
  • Доведіть суміш до однорідної маси постійно перемішуючи.

Інші рецепти